soorten jet helmen kopen

, , Comments Off on soorten jet helmen kopen

Je kunt scooter helmen in allerlei soorten en maten kopen. Er zijn drie soorten helmen; systeemhelmen, integraalhelmen en jethelmen. Die laatste is met name populair bij mensen die rijden op een retro scooter. Ze doen klassiek aan, jethelmen bieden veel zicht en ze zijn ook nog eens comfortabel om te dragen. Is het voor jouw rijgedrag verstandig om een jethelm te kopen, of kun je beter online een ander soort helm bestellen?

 

Korte beschrijving helmen:

Dit zijn de drie soorten helmen die je kunt kopen:

 

  • Integraalhelmen: Met deze scooterhelm wordt je hele hoofd beschermd, dus ook je gezicht. Ze zijn erg veilig maar opzetten en afzetten is wat minder comfortabel.
  • Systeemhelmen: Deze scooterhelm heeft wel een kinsteun, maar deze kun je opklappen. Dat is comfortabel en handig wanneer je regelmatig voor korte periodes stopt, bijvoorbeeld als bezorger.
  • Jethelmen: Dit type scooterhelm is bij het gezicht open, hoewel veel jethelmen uitgerust zijn met een vizier. Deze helm biedt minder bescherming, het gezichtsveld is wel erg ruim, jethelmen zijn comfortabel en licht om te dragen.

 

Rijgedrag bij jethelmen

Als jij geen racer bent, en je rijdt onder relatief veilige omstandigheden is een jethelm kopen wellicht de beste keuze voor jou. Ook mensen die een snorfiets rijden kopen vaak een jethelm voor wat extra veiligheid, en het houdt je hoofd lekker warm tijdens koude dagen. Wanneer je buiten de gebaande paden rijdt, of tussen het drukke verkeer kun je waarschijnlijk beter een systeemhelm of integraalhelm kopen.

 

Jethelmen online prijzen

In vergelijking met integraalhelmen en systeemhelmen zijn jethelmen doorgaans een stuk goedkoper, zeker wanneer je deze online koopt. Let wel op de kwaliteit van de helm, de juiste maat speelt uiteraard ook een belangrijke rol. Hoewel je bij online aankopen retourrecht hebt geldt dit alleen voor ongebruikte producten. Wanneer je niet zeker weet hoe je de juiste keuze maakt bij het uitkiezen van de jethelm kun je beter eerst contact opnemen met de leverancier.

 

Er zijn tientallen jethelmen op de markt met verschillende kleuren en design. Naast de kwaliteit van de helm en de prijs kun je ook een jethelm uitzoeken met een kleur en stijl die bij jou past. Retro scooter rijders kiezen vaak voor klassieke kleuren en design.

https://www.scooteronderdelenshop.com/accessoires/helmen/