De mobiele verkoop vanuit een verkoopwagen is interessant

, , Comments Off on De mobiele verkoop vanuit een verkoopwagen is interessant

70% van alle klanten gaat meerdere keren per week naar de bakker maar als de weg er naartoe te ver is, komt de bakker met zijn verkoopwagen gewoon tot dicht bij huis. Mobiele verkoop is een interessante en ongewoon diverse markt. Het biedt klassieke bakkerijen een extra steunpilaar, vooral in tijden van crisis. Sommige klassieke bakkerijen met productie, moederbedrijf en filialen behalen 60 tot 70 procent van hun omzet via de mobiele verkoop, die daarmee hun hoofdactiviteit is geworden.

Een verkoopwagen heeft voordelen

Dorpsbakkers gebruiken vooral vaak een verkoopwagen, ter compensatie van plaatsgebonden nadelen als gevolg van mobiliteit. Logistiek, routeplanning en directe reclame zijn zeer belangrijk voor succes. Een ander voordeel zijn de duidelijke investeringskosten. Een nieuw voertuig is aanzienlijk goedkoper dan het huren, opzetten en exploiteren van een permanente vestiging. De prijzen variëren omdat ze sterk afhankelijk zijn van het type en de uitrusting. Het derde voordeel bij de mobiele verkoop is de lage personeelsinzet. Verkoopwagens worden meestal door één persoon bestuurd en bediend. Omdat verkopers ook chauffeurs moeten zijn, is het zoeken naar geschikte medewerkers soms moeilijk. Ervaren personeel is niet bang voor contact met bedrijfsvoertuigen. Beginners kunnen worden geïntimideerd door de afmetingen van een verkoopwagen. Een speciale rijopleiding en rijlessen met manoeuvreer oefeningen helpen om onzekerheden te verminderen. Moderne verkoopwagens zijn makkelijker te besturen dan je op het eerste gezicht zou denken.

Mobiele kleine bedrijven

Mobiele verkoop is niet alleen interessant als extra business. Het kan ook eenmanszaken een veilig en goed inkomen bieden. Veel van deze kleine bedrijven worden bijvoorbeeld geleid door bakkers die om gezondheidsredenen hun beroep niet meer in de bakkerij kunnen uitoefenen. Tot deze categorie van eenmanszaken behoren ook gespecialiseerde verkoopmedewerkers die verantwoordelijk en zelfstandig willen werken.

Betrouwbare service

Als uw verkoopwagen het onverhoopt begeeft kunt u gebruik maken van het InnovaN Trailers onderhoudsprogramma. Waarbinnen een goede service geleverd wordt. Als bijvoorbeeld uw wagen onverhoopt kapot is, wordt er snel een vervangend voertuig beschikbaar gesteld. Verder kunt u rekenen op 10% korting op uw jaarlijkse onderhoudsbeurt waarvoor u automatisch elk half jaar of elk jaar een uitnodiging ontvangt. De gekwalificeerde monteurs zullen met hun kennis en ervaring ervoor zorgdragen dat uw verkoopwagen weer als een zonnetje loopt.