Belangrijke online marketing tips

, , Comments Off on Belangrijke online marketing tips

Online marketing is een ontzettend breed onderwerp. Dit is dan ook op veel verschillende manieren in te zetten. De kans is groot dat er nog wat tips en tricks zijn die jij momenteel nog niet gebruikt. Deze tips kunnen jou helpen om nog meer uit je online marketing strategie te halen. 

 

De eerste tip is om gebruik te maken van LinkedIn lookalike audience. Dit programma gaat voor jou op zoek naar een nieuwe doelgroep welke dezelfde eigenschappen hebben als jouw huidige bezoekers. De kans is groot dat je op deze manier veel potentiele klanten bereikt. Bovendien target je enkel op actieve gebruikers en is het mogelijk om van tevoren te zien wat het geschatte resultaat is. 

 

Wat je ook kunt gaan gebruiken, zijn ALT teksten op Instagram. Hier maken tegenwoordig nog maar weinig marketeers gebruik van. Dit komt onder andere doordat de meesten niet eens weten dat deze mogelijkheid er is. Deze ALT teksten zorgen ervoor dat het algoritme van Instagram beter snapt wat er op de foto staat. Dit zorgt vervolgens automatisch voor een breder publiek. De kracht zit heb bovendien in de zoekwoorden die je gebruikt, want ook Instagram is in te zetten als SEO-tool. Wanneer je zelf niet goed weet wat je hiermee aan moet, kun je altijd nog je SEO uitbesteden

 

Een volgende tip is om gebruik te gaan maken van influencer marketing. Sinds een aantal jaren is deze vorm van marketing bijna niet meer weg te denken. Wanneer je een wat kleiner bedrijf en misschien nog niet zo’n groot budget hebt, is het een idee om samen te gaan werken met micro influencers. Deze mensen hebben vaak een wat kleinere, maar wel specifieke doelgroep. Bovendien hangt er een beter prijskaartje aan dan bij mensen met een veel groter bereik. Het is wel belangrijk om in je achterhoofd te houden dat het profiel van de influencer aansluit bij het product of de dienst die jij aanbiedt. Alleen dan is de samenwerking geloofwaardig. 

http://www.economy.nl